Af hverju eru Bandaríkjamenn að falast eftir því að Pólverjar afhendi allar herþotur sínar?

frettinInnlendar1 Comment

Jón Magnússon skrifar:

Af hverju eru Bandaríkjamenn að falast eftir því að Pólverjar afhendi þeim allar MIG-29 herþotur sínar til að senda þær síðan áfram til Úkraínu í stríðið þar?

Er það líklegt til  að ófriðnum þar ljúki fyrr? Er það líklegt til að eyðileggingin og mannfallið verði minna? Er það líklegt að það leiði til þess að Úkraínumenn vinni sigur gegn Rússum? Hefur yfirleitt einhver látið sér detta í hug að Úkraínumenn sigri í þessu stríði gegn Rússum?

Fordæming á aðgerðum Rússa er eitt, en að gera réttu hlutina í framhaldinu er annað.  Stríð er alltaf dauðans alvara í orðsins fyllstu merkingu. Það er ekkert til sem heitir indælt stríð, þó að Biden og Boris láti stundum eins og svo sé. 

Leiðtogar Vesturlanda ættu að einhenda sér í að ná fram friði í Úkraínu og hafa það sem algert forgangsverkefni í stað þess að stigmagna ófriðinn. 

Áframhaldandi ófriður hvað þá stigmagnaður þýðir meira mannfall og hörmungar. Vestræna stjórnmálaelítan virðist enn ekki hafa áttað sig á því. 

One Comment on “Af hverju eru Bandaríkjamenn að falast eftir því að Pólverjar afhendi allar herþotur sínar?”

 1. Af hverju umkingdi her Rússa Úkraníu. Af hverju réðust þeir inn í Úkraníu. Af hverju vilja Rússar ekki semja um frið?

  Heldur greinahöfundur að Bretar vili stríð í Evrópu, stríð sem gæti hæglega stigmagnast í heimsstyrjöld, ég held að ekkert Evrópuland vilji það?

  Heldur greinahöfundur að Bandaríkin hafi hjálpa austurevrópulöndum að engri ástæðu, getur verið að þessi lönd væru ansi rauð í dag ef ekkert hefði verið gert og væri það betri heimur?

  Á hliðarlínunni bíða svo nokkur stríð td. Kína/Taiwan og USA/Íran, hvoru tveggja átök sem gætu stigmagnast í náinni framtíð í WWIII.

  Það sem þarf að breytast er grunnmynd stjórnunar landa og heimsins sem er drifin áfram af stríðstólum eigin hagsmunum auðs og valda, austur og vestur, ein hugmynd er frá The Schiller Institute, þau eru einmitt með petition í gangi fyrir ráðstefnu þar sem þessi mál yrðu rædd á alþjóðlegri ráðstefnu og vonadi vakning vakin:

  „Convoke an International Conference to Establish A New Security and Development Architecture for All Nations.

  In light of the escalating Ukraine crisis, people around the world are urgently asking themselves and their political leaders where this will all end. Is this heading towards a very big, perhaps even thermonuclear, global confrontation? Are we facing a reverse, more dangerous Cuban Missile Crisis? Will Mankind even survive?
  Behind this very real danger of war, and the cause of that danger, is the blowout of the entire trans-Atlantic financial system. A nearly $2 quadrillion speculative bubble of derivatives and debt is already blowing apart. A hyperinflationary process has been unleashed globally, with an accompanying collapse of the physical economies of the Western nations. The City of London and Wall Street, the owners of that bankrupt system, are desperate to destroy any functioning alternative to their system — such as Russia and China’s alliance around the Belt and Road Initiative, which now incorporates nearly 150 nations — and the financial Establishment has openly stated that this is what is at stake.
  So has Vladimir Putin, who has correctly said that the U.S./U.K./NATO relentless expansion eastward up to Russia’s very borders, is driven by this economic policy, and that it threatens Russia’s national security in ways Russia cannot accept.
  Therefore, to stop the drive to war, it is necessary to adopt a more fundamental approach, which is to establish an entirely New Paradigm that will ensure the security, and the economic development, of every nation on the planet. The only recent precedent for this in the West, is the 1648 Treaty of Westphalia, which put an end to 150 years of religious wars in Europe. It was crafted only at the point that all parties realized that, if they continued on their current path, there would be no winners and very few survivors. They chose to create a New Paradigm based on the defense of the interest of the other, and on the premise that the security of all was the first requirement for the security of each party.
  That is the key lesson of the Treaty of Westphalia for today. The world today stands at a similar crossroads. If the current geopolitical policies continue, nuclear war becomes a very real possibility — after which there would be no winners, and most probably no survivors.
  Instead, an international conference must immediately be convoked along the lines of the Peace of Westphalia. The fundamental interest of all of the parties is to ensure that the central economic and security interests of each are taken care of — in other words, an order based on the benefit of the other, on the common good or the General Welfare, and on an underlying love of all Mankind.
  The economic system must also be drastically reshaped to express this outlook. The renowned American economist Lyndon LaRouche specified in great detail how such a system would work, based on what he called his Four Laws:
  The immediate re-enactment of the Glass–Steagall law instituted by U.S. President Franklin D. Roosevelt, without modification, as to principle of action. This means putting the entire speculative financial bubble through bankruptcy reorganization.
  A return to a system of top-down, and thoroughly defined, National Banking, as specified by the U.S. first Treasury Secretary, Alexander Hamilton.
  The purpose of the use of such a Federal credit-system is to generate high-productivity trends in improvements of employment; with the accompanying intention, to increase the physical-economic productivity, and the standard of living, of the persons and households.
  Adopt a fusion-driver ‘crash program’ to promote the fundamental breakthroughs in science which unlimited economic growth and development require.
  The Schiller Institute and its founder Helga Zepp-LaRouche issue this call to initiate the urgent international discussion that is needed to convoke such a conference, and stop the so-called “Doomsday Clock” before it strikes midnight. It is time for institutions and individuals from every nation to step forward and join the mobilization for an international conference to establish a new security and development architecture for all nations.“

  Með von um betri heim…

Skildu eftir skilaboð